WC-duguláselhárítás, ahogy a szakember csinálja

 Ha eldugul a WC, és nem látja túlságosan súlyosnak a helyzetet, próbálkozhat saját kezűleg, a WC-duguláselhárítás házilagos módszereivel. Ehhez a WC-dugulás elhárítása házilag című cikkünkben talál bővebb információkat.

Ha bizonytalan abban, hogy az Ön esetében érdemes-e megpróbálni a WC-duguláselhárítást házlag, akkor
saját próbálkozása előtt kérjen tőlünk ingyenes tanácsot telefonon:

 

Wc dDuguláselhárítás házilag

 

Ha azt látja vagy feltételezi, hogy nagyobb a baj, illetve ha a telefonos konzultáció alapján kiderül, jobb, ha szakemberre bízza a WC-dugulás elhárítását, akkor megyünk, és elhárítjuk a bajt, megtisztítjuk az eldugult lefolyót.

Ehhez a munkához a következő megoldásokat szoktuk alkalmazni. Ezek a WC-duguláselhárítás profi eszközei, módszerei, ahogy a mi duguláselhárító szakembereink csinálják.

 

1. WC-DUGULÁSELHÁRÍTÁS IPARI PUMPÁVAL

 

1. Megtekintjük a WC-csészét. Ha kívülről úgy látjuk, hogy nem reped, és az alja jól rögzíttett, akkor

2. kikérdezzük a használóját, vajon milyen idegen dolog kerülhetett bele, szerinte mi okozhatta a dugulást. Ha véletlenül belesett diónyi tárgy vagy nagyobb ételmaradék, és az Önnél lévő duguláselhárító úgy dönt, akkor a következőt tesszük:

3. Eltesszük a közelben lévő Wc-papírt, szőnyeget, folyóiratokat, könyveket, törülközőt, bármit, ami nedves lehet a pumpálástól.

4. Rögzítjük a Wc-tetőfedőt és az ülőkét, hogy kényelmesen dolgozhassunk.

6. Fellazítjuk a csésze sűrűjét, majd peremig feltöltjük vízzel

7. Minden hozzátartozó vizes blokkot jól ledugózunk a túlfolyóikkal együtt – ki nem hagyva a padlóösszefolyót sem.

6. Ipari speciális pumpával hatalmas erőkifejtéssel megoldjuk a problémát.

 

2. WC BLITZ VILLÁMGYORS MECHANIKUS SPIRÁLTEKERŐ

Ezzel a szerszám a WC-csésze olyan kisebb dugulásait tudjuk elhárítani, amelyeket rongyok, intim kendők okoztak azzal, hogy valahol a csésze közelében felakadtak. A spiráltekerő ezek kihúzására használatos.

 

3. WC-FELVÉTELES SPIRÁLOS TECHNOLÓGIA

 

Ha a Wc-dugulás a WC-csészétől messzebb keletkezett, akkor különböző spirálfejekkel ellátott, 4,5-4,6 méteres, 22 milliméteres spirálokkal és egy speciális spirálforgató géppel akár 75 folyóméterig is behatolhatunk, ha kell.

Ön milliméter pontossággal kiszámolhatja, hogy hanyadik centiméteren szűnt meg a dugulás: ilyenkor egy nagy puffanás vagy durranás hallatszik, majd hirtelen eltűnik a csészéből a felgyülemlett víz, és rögtön nagyon erős csatornaszag keletkezik a helyiségben. Ahol a szakember ilyenkor fogja a spirált, attól fogva leméri a legközelebbi végig, hogy hány centi, hozzáadja a csatornából kihúzott szál spirál mennyiségét, és máris tudja, hol akadt fenn a dugulás.

Hogy miért fontos ezt pontosan tudni?

Mert ott valami van a csatornában belül, ami miatt megakadt a dugó.

Ez lehet egy kanyar, lehet egy csatornarepedés, lehet egy rosszul bekötött másik csatorna, lehet egy csatornasüllyedés, amikor hasa keletkezik a csatornának, például rögzítéshiány vagy döngöléshiány miatt, esetleg földmozgás, akár magas talajvíz miatt keletkezett csatorna-szétcsúszás.

Ezt a szakember duguláselhárító a tapasztalata révén pontosan elmondja, sőt, le is filmezheti Önnek, amit ha a számítógépébe rögzít, nagy segítség lesz a csatorna kijavítójának.

 

4. WOMÁS WC-VEZETÉKTISZTÍTÁS

 

Az épületen belüli Womás WC-vezetéktisztítást Budapesten egyetlen ember csinálja régóta, egy kimondottan erre a célra készített speciális szivattyúval: magyarendre.hu.

A WC vezetékének áttisztítását szolgáló szivattyú teljesítménye és a vízhozama is kisebb, mint a közismert nagy Womának.

Az épületen belüli nagynyomású mosáshoz alaposan fel kell készülni, mert ameddig nem szűnik meg a dugulás, addig az összes, a vezetékbe engedett víz és szenny a lakásba folyhat vissza, ha nem elég stabil a ledugózás a kád előtt lévő rácsos padlóösszefolyón vagy a kádban. Azért is veszélyes, mert ha pontatlan lenne a csőillesztés, vagy a falban lévő vezeték rögzítése, akkor szétcsúszhatnak a csövek, esetleg, ha sérült a cső, akkor ázás keletkezhet.

Hogy érzékeltessem: 50 bar-nál akkora nagy már a nyomás, hogy ha rosszul tartanánk a mosópisztolyt az autónk felé, akkor a víznyomás leszedné az összes festéket a lemezig.

Mi csak a legalsó szinten Womázunk nagynyomású vízzel, kb. 110 barral. Jobban szeretjük épületen kívül mosni a vezetéket a ház faláig, mert percenként 240 liter vizet enged át a mosónk, és ez kb. két kádnyi vízmennyiség egy perc alatt.

A tengerszinten 1 atmoszféra vagy 1 bar a légnyomás, amely a felettünk lévő levegőoszlop által kifejtett nyomással egyenlő. A levegőnél sűrűbb vízben – 10 méterenként 1 barral nő a vízoszlop nyomása, így 1000 méter mély vízben pont 110 bar a víz nyomása. Elképzelhető, mekkora erőt jelent ekkora víznyomás a csatornában…

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

 

Bidé, ülőmosdó, pissoire, piszoár dugulás elhárítása házilag

Bidé, ülőmosdó vagy pissoire (piszoár) dugulás történt? Szeretné házilag elhárítani? Jó hír: bidé, ülőmosdó, pissoire (piszoár) dugulás megszüntetését házilag is ...
Bővebben

WC duguláselhárítás házilag

Eldugult a WC lefolyó? WC duguláselhárítás kellene? Jó hír: a WC duguláselhárítás házilag is megpróbálható. Óvintézkedés  WC duguláselhárítás előtt feltétlenül ...
Bővebben
Duguláselhárítás - WC pumpa

WC-dugulás megszüntetése házilag

Hogyan oldható meg házilag a WC-dugulás megszüntetése? Meglepő, ha a WC eldugul. Ilyenkor lehúzás után a csésze pereméig ér a ...
Bővebben

WC-duguláselhárítás, ahogy a szakember csinálja

 Ha eldugul a WC, és nem látja túlságosan súlyosnak a helyzetet, próbálkozhat saját kezűleg, a WC-duguláselhárítás házilagos módszereivel. Ehhez a ...
Bővebben