Mosogató duguláselhárítás a lehető legtisztábban

Mosogató dugulás a lefolyó vezetékében legtöbbször attól keletkezik, hogy zsíros lerakódás képződött az első centitől az utolsó centiméterig. Hiába főz valaki kizárólag olajjal, a szakma azt is zsíros dugulásnak hívja.

Hallottunk már olyat, hogy volt, aki megpumpálta a mosogató lefolyóját, és rövid ideig ismét működőképes volt. De aztán visszatért a mosogató dugulása.

 

  Mosogató duguláselhárítás pumpával

 

Ha Önnél eldugult a mosogató, próbálkozhat az elhárításával saját kezűleg, de mindenekelőtt érdemes ingyenes tanácsot kérni tőlünk az alábbi telefonszámon:

 

Mosogató duguláselhárítás

 

1. MIÉRT TÉR VISSZA MAKACSUL A MOSOGATÓ DUGULÁSA, HA MAGUNK PRÓBÁLJUK MEG ELHÁRÍTANI?

A mosogató dugulás azért ismétlődik meg, mert minden zsiradék, olaj könnyebb fajsúlyú a víznél, ezért a víz tetején érzi jól magát. Ha kihűlt a víz, akkor a mosogató lefolyócsövének belső falára tapad olyan magasságban, amilyen magasan csak folyik a víz. Ezért helyes, különleges formájú zsírpakkok, szigetek tapadnak fel a cső tetejére. Minél hosszabb a cső, a zsírplakk végig fennmarad, hacsak néha nem kap egy-egy forróvizes átöblítést. Ilyenkor lezuhan egy-egy szigetecske, de attól még ismét dugulás lesz a vége. Makacs mosogató dugulás esetén mindenképpen szakképzett és felszereléssel rendelkező duguláselhárítót érdemes hívni.

 

2. HOGYAN VÁRJUK A DUGULÁSELHÁRÍTÓT?

Készítsük elő a duguláselhárítónak a terepet: a mosogató szifonja alól mindent vegyünk ki, és helyezzünk el jó messzire a mosogatótól – lehetőleg ne a földre! A földön lévő felmosó mapot (nyeles felmosót), vagy a felmosórongyot, meg úgy általában mindent feltekerhet a duguláselhárító spirál, ha olyan a hangulata.

 

3. MIT CSINÁL A MOSOGATÓDUGULÁS-ELHÁRÍTÓ SZAKEMBER?

 

Mi Budapesten vállalunk mosogató duguláselhárítást. Munkatársunk a szifont leszedi, kitisztítja, félreteszi. A mosogatóvezetékbe behatol a megfelelő zsírvágó spirálfejjel és spirállal. A spirálfej körbe-körbe levágja teljesen a zsírt a cső belső faláról és felaprítja azt.

Mosogató duguláselhárítás szakszerűen

Mosogató duguláselhárítás szakszerűen

Ezután melegvizet eresztve forgatja ki a spirált a mosogatóvezetékből. Ettől marad tiszta a konyha is és a munkatárs is.

4. HOGYAN ELLENŐRIZHETŐ, HOGY MENNYIT KELLETT FALON BELÜL TISZTÍTANI?

 

Ha a nagyobb átmérőig ért a spirál és megszűnik a dugulás, s ha jól van megépítve a vezeték, azaz nincs hasa, amiben áll a víz, akkor rögtön csatornaszag érződik. Azonnal „huzata” lesz a vezetéknek, ami még úgy is ellenőrizhető, hogy egy pici lángot szinte beszippant a csatorna, ha a behatoláshoz odatesz egy égő gyufaszálat.

Ilyenkor általában fellélegez a duguláselhárító, és örömmel kezdi visszafelé tekerni a spirált. Innen tudhatja, hogy készen van. Rendszerint ezt közli is, hiszen ettől a pillanattól kontrollálható ő és a munkája a mosogató duguláselhárítása közben.

Ekkor tegyen fel az összes nagy edényébe vizet forralni, sőt még a vízforralót is helyezze üzembe. Mire a duguláselhárító kihúzza az összes spirált, a vizek felforrnak.

A kihúzott spirálok számát megszorozza 2,3 méterrel (ennyi egy darab 16 mm-es spirál hossza) és szinte centire megtudja, milyen messze van a lefolyócső nagyobb, tágabb átmérője. Ezt jó, ha megjegyzi, mert legközelebb már előre mondhatja a  mosogató-duguláselhárító mesternek, hogy például 6,5 métert kell csak tisztítania.

 

5. MENNYI IDEIG LESZ ISMÉT JÓ A MOSOGATÓ VEZETÉKE?

 

Ugyanilyen mosogatási technológia mellett ugyanennyi ideig. Ha eddig évente kellett hívni a szerelőt a mosogatógép miatt, akkor ezentúl is évente találkozik vele.

Egyébként tudja meg, ha eredetileg jól építették meg a vezetéket, és rendeltetésszerű a használata bármilyen sűrű mosogatás mellett, akkor soha nem lesz dugulása.

MINDIG KÉRDEZZEN RÁ A DUGULÁSELHÁRÍTÓTÓL, HOGY ÖNNEK MIT JAVASOL A DUGULÁS MEG NEM ISMÉTLŐDÉSE ÉRDEKÉBEN!

 

5. KIK VAGYUNK, HOGYAN ÉS MILYEN ÁRON DOLGOZUNK?

 

Rácz Zsuzsa, alias DugiZsuzsi, budapesti duguláselhárító specialista vagyok, a TISZTA VÍZ Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. Budapest ügyvezetője. 27 éve dolgozom ebben a duguláselhárítás szakmában. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztem. Ügyfeleim szerint én és a csapatom vagyunk a leggyorsabb, leggyakorlatiasabb, környezetkímélő és bajmegelőző duguláselhárítók.

Ügyfeleink imádják, hogy mi duguláselhárítás közben a higiéniára, a tisztaságra is a legszigorúbban figyelünk. Nemcsak a COVID-19, a koronavírus idején, hanem mindig ügyelünk a steril, fertőtlenített gépekre, szerszámokra, kesztyűkre, lábbelikre, ruházatra, a munkakörülményekre, a munkavégzés színhelyére és főleg az ott élők életkörülményeire.

Hogy Ön ne piszkítsa be a kezét, tiszta körülmények között dolgozunk és tisztán adjuk át a munkaterületet. Talán ezért sem volt még nálunk megbetegedés, sem sérülés.

Büszkék vagyunk rá, hogy az általunk javasolt környezetkímélő házi duguláselhárítási módszereket az ügyfeleink használják, ettől jobb a közérzetük, pozitívabb a lelkiviláguk, sikeresebb az életük, amit mindannyian kiemelnek.

Ha nem tudja, mi legyen a következő lépés, akkor hívjon közvetlenül! A leggyorsabb, ha telefonon a problémáját elmondja a 06 30 5 200 600-on elréhető non-stop ügyeletesnek.

Ide pedig SMS-t is küldhet: 06 30/396 2922

Írja be a noteszébe, hogy ott lehessünk idejébe’: dugulas.hu: +3630/5 200 600

 

 

+1. KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

 

Elduguls a mosogató

Konyhai dugulás: mit tegyen, ha felfelé tör a víz a mosogatóból?

A konyhai dugulás legkellemetlenebb esete az, ha a mosogatóból felfelé tör a víz, amikor senki sincs a lakásában. Félelmetes látvány, ...
Bővebben
Mosogató duguláselhárítás

Mosogató duguláselhárítás a lehető legtisztábban

Mosogató dugulás a lefolyó vezetékében legtöbbször attól keletkezik, hogy zsíros lerakódás képződött az első centitől az utolsó centiméterig. Hiába főz ...
Bővebben

Mosogató és konyhamalac duguláselhárítás házilag

Mosogatódugulás történt Önnél? Szeretné házilag megoldani? Jó hír: a mosogatódugulás megszüntetését házilag is meg lehet próbálni! A mosogatódugulás okai Az ...
Bővebben

 

 

Megtalál minket itt is:
gyorsszolgalat.hu
dugulas.hu
Facebook.com/DugiZsuzsi/