Rólam

Rácz Zsuzsa vagyok, alias DugiZsuzsi
duguláselhárító specialista

aDuguláselhárítás Budapest
ügyvezetője

Székhely:
1184 Budapest, Kubinyi Imre u. 9.

Cégjegyzékszám: 01-09-715040
Adószám: 13022718-2-43

 

Magamról

Közel 30 éve kezdtem el duguláselhárítani, amikor Magyarországon még nem is volt igazán duguláselhárítás, se tankönyv, se leírás, de imádtam a műszaki dolgokat, és akkor még csupán három duguláselhárító hirdetett Budapesten. A Fővárosi Csatornázási Művek csatornatisztítóitól és a vizesektől tanultam sok mindent.

A vízvezetékszerelői szakmunkásképzőben egyetlen órában tanították erről a munkáról szakikat, és a szerszámkészletük akkor csupán egy darab drót volt, ezért egy-egy ilyen dugulásmegszüntetés eleinte nekem is hosszú ideig tartott, majd legyártattam különböző lágyságú-keménységű és hosszúságú rugókat és fúrógéppel kísérleteztem a drót helyett.

Szerencsémre hamarosan bejött Magyarországra egy német cég, amelyiktől vehettem egy elektromos duguláselhárító gépet, a hozzátartozó, spirállá feltekert dróttal. Különböző spéci dugulásmegszüntető fejekkel elkezdődött a duguláselhárítás aranykora itthon is. Jómagam 9 évig teljesen egyedül dolgoztam, nem volt munkatársam.

9 év tapasztalatával kezdtem betanítani sok fiatalt duguláselhárítani. Egy-két ötletemet, újításomat a belga és egy német duguláselhárító gyártók megvalósították.

 

Ügyfeleimről

A közel 30 év alatt megismert 6789 ügyfél, akiknél azóta is dolgozom a csapatommal. Ők visszavárnak, ha kell, akkor huszonév után is emlékeznek és örömmel hívnak, ha megint valamilyen dugulásuk van. Megható, hogy pár mondatomat ma is büszkén felidézik. Olyanokat, amelyektől, ha rosszul is van megépítve a csatorna, már tudják, mire figyeljenek, mit vegyenek észre, és mit tegyenek, ha kezdődő dugulást tapasztalnak. És valóban, ugyanaz a dugulás a helyzetre és a személyre szabott módszeremmel teljesen megelőzhető.

Büszkén mondják, hogy a tanácsaimnak köszönhetően nem kellett átépíttetniük a csatornát, feltúrni a kertet, majd helyreállítani, és egy-egy tőlem hallott praktikával több milliót megspóroltak. Az az igazi nyereségük, hogy ameddig nem ismertek meg engem, addig rendszeresen duguláselháríttattak másokkal, külön erre gyűjtöttek, és emiatt örökké aggódtak. Amióta a módszereimet alkalmazzák, azóta jókedvűek ők is, a családjuk is.

 

Rólam írták

Megjelent: 2001 MESTER, Budapest 2002. 7-8. old.
Az alábbi cikk lapozható a bal felső és alsó sarokban látható le-fel nyílra kattintva.

DugiZsuzsi-karriertortente-2001Mester_compressed

 

DugiZsuzsinak az ügyfél boldogsága a fontos

Borsonline.hu, 2016.07.11.

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/dugi-zsuzsinak-az-ugyfel-boldogsaga-a-fontos/115401

Tíz emberből tíznek feltehetőleg nem egy vécédugulás megszüntetésén fáradozó, 64 éves asszony képe jelenik meg lelki szemei előtt, ha meghallja azt a nevet, hogy Dugi Zsuzsi. Pedig nem Kovi legújabb felfedezettjét, hanem a főváros egyetlen du­guláselhárítással foglalkozó asszonyát hívják így.

A konkurencia ra­gasztotta ezt a nevet Rácz Zsuzsára, de őt nem zavarja. Még rajongói csoportja is van a Facebookon ezen a néven. Mégis hogyan kerül valaki nő létére ebbe a nem túl nőies szakmába?

– Csaknem negyvenéves koromig a sajtóban dolgoztam, addig azt se tudtam, mi az a csőgörény. Aztán lépni kellett. Nem ezzel akartam én foglalkozni, csak olyan dologgal, ami áfamentes. Annak idején még az összes szennyvízkezeléssel kapcsolatos tevékenység annak számított. Akkoriban nem voltak az országban duguláselhárító gépek, én magam gyártattam le a berendezéseket, amiket kitaláltam. Budapesten akkor négy cég működött ezzel a profillal, most hatszáz ilyen vállalkozás van. Nagy a konkurenciaharc – meséli Dugi Zsuzsi, akinek meggyőződése: bár nem szokványos a szakmája, megvan a szépsége.

Rácz Zsuzsa duguláselhárító, alias DugiZsuzsi
– Engem a sikerélmény motivál. Amikor a megrendelő boldog, hogy kihúztuk a bajból, mi is boldogok vagyunk. Itt nem a pénz dominál, hanem a másik iránti tisztelet, a segíteni akarás. Ez utóbbiért vagyunk, egyáltalán nem önös a cél. Az az igazi eredmény, amikor az ügyfél megállapítja, hogy végre megszűnt a probléma, már nincs piszok és rendetlenség, minden helyreállt. Ez nagyon jó érzés! Nekem is, meg annak is, aki kapja ezt a szolgáltatást – foglalta össze ars poeticájat Dugi Zsuzsi.

 

Jelen vagyunk Budapest minden kerületében

 

duguláselhárítás ügyelet

Hívjon minket, indulunk

 

Itt is talál rólunk információkat

Facebook / DugiZsuzsi

Duguláselhárítás Budaepst DugiZsuzsi/Rácz Zsuzsa