Womás csatornamosás, csatornatiszítás, duguláselhárítás

 

Mi okozza a legtöbb dugulást?

A WC-be véletlenül beleejtett tárgyak, a felmosóvízzel együtt kiöntött szivacsok, a beléöntött ételmaradékok, a fölösleges festékek, vegyszerek, rongyok, irományok, amitől szeretnének egyesek megszabadulni.

Womás csatornatisztítás, nagynyomású csatornamosás, duguláselhárítás

A Womás csatornatisztítás az eddigi tapasztalatnak ellentmond. Mert a csőbe hatoló tömlő nem előre nyomja a vizet, hanem egy speciálisan kialakított mosófejből a víz tölcséralakban tapad a csőfalra, és a nagynyomás húzza a tömlőt befelé akár 100 méterre is. Ahonnan a csőbe hatoltunk, oda ömlik  kifelé  a víz is és maga a szenny is, ami a dugulást okozta. Ezért lehet ilyenkor pontosan megmondani, hogy mi okozta a dugulást.

csatornamosas, csatornatisztítás

A nagynyomású vízzel történő womás csatornatisztítás, csatornamosás azt jelenti, hogy teljes keresztmetszetben átmossuk a csatorna belső falát. A csatornában lévő idegen anyagot, azaz dugulást a nagynyomású víz kihúzza, és eközben tisztára mossa a víz a csővezeték teljes keresztmetszetét, nemcsak a cső alját. Ez a womás duguláselhárítás lényege.

Womás csatornamosás csak udvaron vagy aknás helyen használható

A behatolás irányába történő visszaáramlás az oka annak, hogy épületen belül nem használatos a womás csatornatisztítás, semmilyen nagynyomású berendezés, mert elárasztaná a lakást az a víz, amellyel a csatornát tisztítja a duguláselhárító csatornatisztító.

Womás csatornamosás nagynyomású vízsugárral

Woma: vegyszer nélküli, környezetvédő, környezetkímélő duguláselhárítás

A womás csatornamosás hatalmas előnye, hogy a nagy nyomással vegyszer nélkül, ezért környezetkímélő módon a szennyet a nagy mennyiségű vízzel fellazítva és felhígítva alaposan kitisztítható a csatorna.

Mit jelent a Woma szó?

Annak a német cégnek a neve, amelyik kitalálta a nagynyomású csatornatisztítást. Ugyanígy vettük át a flex szót is, ahol szintén egy cég nevét használjuk a magyarosított sarokcsiszoló szó helyett.

Nem minden nagynyomású csatornamosó berendezés woma, még akkor sem, ha viccesen annak hívjuk például az autómosót is.

A legalább 200 liter/percenkénti vízhozamú nagynyomású szivattyú, amely minimum 50 Bart képes leadni, az a woma (womás csatornamosás).

Mi mindenre jó a womás nagynyomás, illetve a víz mennyisége?

A 6 Barral működő tűzoltótömlő felemeli a földről az 50 kilós tűzoltót, ha egyedül irányítja felfelé a percenként többszáz liternyi kb. 40 méteres vízsugarat, aminek a kifolyását ha elszűkíti, akkor még messzebbre jut el.

A fővárosban a csapból is 6 Bar nyomással jön az ivóvíz, percenként kb. 10 liternyi

Mekkora 50 Bar?

Az első magyar kísérlet bebizonyította, hogy mekkora erejű a nagynyomás: kis mennyiségű vízzel kis lyukon át az 50 Bar – amikor nem jó irányba irányította a vizes tömlőt, a kocsi fényezését szétvágta.

Speciális, a vízsugarat elvékonyító fejjel kemény tárgyakat is kettévág a nagynyomású víz.

Spirálos vagy womás duguláselhárítást?

A spirál vagy a csőgörény feje forgás közben alaposan szétaprítja a dugulást, kis vezetékben a dugulás a spiráltestre vagy a speciális „duguláselhárító fejre” tekeredik. Spirálozni ötször annyi ideig tart, mint womázni. Egyik sem könnyű feladat.

Womás csatornamosás, csatornatiszítás, duguláselhárítás

Az alapvezeték, azaz maga a vécé vezetéke összeszedi szintenként, emeletenként a többi kisebb átmérőjű csövet a vizes blokkból, a mosdóból, a fürdőből és a mosogatóból.

A legnagyobb átmérőjű pincei gerincvezetékbe folyik az épület összes wc-vezetéke, alapvezetéke. A spirál a szétaprított szennyet és üledéket már nem képes a gerincből kihúzni, hanem azt benne hagyja, csak egy kis lyukat fúr a piszokba, és ezért átmeneti megoldás a legalsó szinten a spirálozás vagy csőgörényezés. Addig folyik el a víz, ameddig ez a kis lyuk nem záródik ismét össze.

A legtöbb helyen 1945 utáni építkezések óta az épületen kívül egyesül a szennyvízcsatorna és az esővíz-csatorna. Az esőcsatornában pedig mindig van esőzéskor lemosott por miatti sár.

A sarat pedig csak még több vízzel, a nagynyomású womás csatornatisztással lehet kimosni.

womás csatornamosó

Olyan ereje van a cső belső falára 45 fokban irányított nagymennyiségű víz sugarának, hogy az akár egy féltéglát is kihúz, meg rengeteg zsiradékot, amelyet belemosogattunk a csatornába. Csatornakamerával végigjárható, és kiderül, hogy a csatorna womás csatornatisztítás után olyan, mint új korában.

Miért van az a sok akna az udvarban?

Ahogy kijön az épületből egy vezeték, rögtön ott egy akna, hogy mindkét irányba tisztítható lehessen a cső, nehogy a dugulás kimossa az épület alapja alatti földet, amely tartja a házat. Az udvaron nem szoktak kanyarodni a csövek, hanem aknától aknáig egyenesen haladnak, és minden kanyarnál egy aknát vagy tisztítóidomot alakítanak ki, hogy soha ne érje kár az épületet. Ezért nem szabad azokat leföldelni, lelakatolni, lebetonozni.

Mi a különbség a spirál és a woma ára között?

Hiába tart ötször annyi ideig a spirálozás, mint a womázás, árban csak párezer forintnyi a különbség.

Tartósságban is összehasonlíthatatlanul győz a woma, mert teljes keresztmetszetű a womás tisztítás. Csak a woma hozza tiszta és újszerű állapotba a csatorna belsejét.

Ha nincs repedés, törés, sérülés a csatornában, ha a csatorna lejtése előírt mértékű, ha a használata normális, akkor többé ugyanott nem lesz ismételt dugulás.

Árak és kapcsolódó információk

Duguláselhárítás ára

Duguláselhárítás árak Budapesten

Tudja, milyenek a duguláselhárítás árak Budapesten? Minden duguláselhárító más áron dolgozik. Mást is nyújt. Minden megrendelő ...
Tovább
Duguláselhárítási árak

Duguláselhárítás áraink

ÁRAINK nettó Ft-ban  Ha a fővárosi duguláselhárítási árak ügyében képbe szeretne kerülni, olvassa el ezt a ...
Tovább
Duguláselhárítás Budapest kerületek

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében. Ügyelet, ingyenes tanácsadás, gyors duguláselhárítás.
  • Duguláselhárítást végzünk minden kerületben – legolcsóbban, ...
    Tovább

duguláselhárítás ügyelet

 

Duguláselhárítás Blog

 

Itt is megtalál minket

Facebook.com/DugiZsuzsi/

Duguláselhárítás-DugiZsuzsi-Facebook