Mosogató és konyhamalac duguláselhárítás házilag

Mosogatódugulás történt Önnél?
Szeretné házilag megoldani?

 

Mosogató dugulás elhárítása házilag

 

Jó hír:
a mosogatódugulás megszüntetését
házilag is meg lehet próbálni!


A mosogatódugulás okai

Az elzsírosodás okozza a legtöbb mosogatódugulást akkor is, ha olajjal főzünk. Néha a főtt rizs, a beleszórt felesleges liszt okoz bosszúságot… Egy büszke barátnőmnél, aki nem főz, mert csak nyers ételt eszik, nála is a tányérról lemosogatott olaj okozott a csatornában komoly dugulást.

Máshol kevés a melegvíz, vagy kevés a vízhozam. Ez is oka lehet a mosogatódugulásnak.

A legveszélyesebb mosogatási módszer a vájling/mosogatótál-technikás mosogatás: teleteszi a háziasszony a mosogatót melegvízzel, és egy ronggyal vagy szivaccsal addig mosogat, ameddig a víz kihül, és a hideg vizet engedi le a csatornán, ahol a lefolyóba elmosogatott zsiradék a cső belső felső falára tapad, mindaddig, amíg teljes keresztmetszetben el nem dugul a mosogató vezetéke.

Nem beszélve arról a hátrányról, hogy ez a vájling- vagy lavórtechnika nem higiénikus, mert a zsiradék egy része a vízből átkerül a következő edényre, vagy az étkészletre. Ha nem meleg vízzel öblít, a zsiradék kisebb része megmarad a legközelebbi elmosogatott holmin is. Lakásban nehezen megoldható az éttermekben kötelező hárommedencés mosogatás, ahol az öblítés eleve két medencében történik.

Ha eddig tetszett, amit írtunk, ezeket a tapasztalatainkat érdemes a barátaival, ismerőseivel megosztania.

Mosogatódugulás elhárítása házilag

A legolcsóbb és a leghatásosabb mosogató-duguláselhárítási megoldás anyánk, nagyanyánk gyakorlata: a lobogó forró víz, amivel a falikút dugulását annak idején megszüntették.

Az előkészülettel együtt ez kb. fél órába telik. Ne sajnálja az időt. És tiszta marad a konyhája. Tartsa be a lépési sorrendet.

  1. A mosogatódugó(ka)t kössük egy olyan hosszú madzagra, ami kényelmesen a lefolyóig ér, majd rögzítsük a csaptelephez, hogy mindig kéznél lehessen.
  2. Mindenütt jól dugózzuk be a mosogatót. Ha nincs elég dugó, egy nagy, vastagfalú poharat tegyünk tele vízzel a lefolyóra, és amikor minden medence tele lesz forró vízzel, akkor egy hosszú fakanállal csak odébb billentjük a poharat, hogy a víz lefollyon.
  3. A legnagyobb edényekben forraljunk fel (medencénként kb 10 liternyi) vizet, és mosogatómedencét/ket/ töltsük fel teljesen forró vízzel. Ugyanis, ha csordultig van, akkor a víz súlya nagymértékben segít lemosni a mosogatóvezeték belső falát.
    Ha nincs elegendő fazeka, meg lábasa, a vízforraló gyorsan forralja a vizet, az is felhasználható. Ne izguljon, nem okoz kárt a forró víz a vezetékben, viszont a sült zsírt vagy a kihűlt és a cső belső felső falára ragadt sült olajat felmelegíti, ami ismét folyékonnyá válik, és nagy az esélye annak, hogy megszűnik a dugulása.
  4. Amikor tele van minden mosogatómedence, akkor húzzuk ki egyszerre a dugókat a madzagnál. Azért találtam ki ezt a madzagos megoldást, mert így biztosan nem ég meg az ember lányának a keze.

Ezt a mosogató duguláselhárítási módszert ismételjük meg ötször. Ahogy lefolyt egy-egy medence, azonnal dugózzuk be, hogy a forró gőz dolgozzon a vezetékben, amivel „leolvasztja” a csőfalra tapadt zsiradékot. Az a tapasztalatunk, hogy ahol hagyományosan állati zsírral főznek, ott negyedannyi a dugulás, mint ahol olajjal.

Ha akkor kezdi el ezt az átöblítést, amikor csak lassan folyik el a vize, Önnek nem kell megismerkednie a mosogatója miatt a duguláselhárítóval. Büszke lehet rá, hogy megkíméli a környezetét, ugyanis nem használ vegyszert.

Ha mégsem sikerül…

Ha mégsem sikerült, akkor mi a mosogatóvezetéket bő vízzel és forgó spirállal duguláselhárítjuk és tisztítjuk, a spirál végén egy speciális zsírvágó fej van, ami teljes keresztmetszetben körbe-körbe ledarálja a cső belső falát. Gyorsan, tisztán. A spirált pedig tisztán húzzuk ki a vezetékből, így a háziasszonynak nincs gondja miattunk.

Mosogató dugulás elhárítása

 

Konyhamalac duguláselhárítás házilag

Az ételhulladék-aprító konyhamalacot a mosogató vezetékébe kötik bele.

Konyhamalac mosogató dugulás elhárítása

A konyhamalac akkor nem okoz dugulást, ha nagyon sok bő vízzel együtt használják. A tojáshéj és a csont nehéz állagú, ezért ott a bő vízhozam darálás közben és után sem sokat segít. Ezeket nem érdemes a konyhamalaccal megetetni, így hosszúéletű marad a konyhamalac.  Sajnos a konyhai malac környezetszennyező, nem ajánljuk a használatát, inkább óvjuk a természetet az ételmaradékoktól.

Előbb húzza ki a konnektorból a konyhamalac villásdugóját, azaz áramtalanítson, csak utána nyúlhat hozzá gumikesztyűben, akár szét is szedheti.

Használja a gumikesztyűt, sőt, az arcmaszkot is. A kesztyű az éles ételmaradéktól megvédi a kezét. A maszk pedig megvédi a penész belélegzésétől. Az ételmaradékot kanalazza ki egy nejlonzacskóba, amelyet gondosan zárjon le és csak így dobja a szemétbe (természetes folyamat az étel bomlása, penészesedése, ha kevés a levegő). A konyhamalacban pedig alig van levegő. Lobogó forró vízzel öntse le az alkatrészeket. Ha visszaszerelt mindent, akkor helyezze ismét áram alá a készüléket, és engedheti a forró vizet.

Ha mégsem sikerül…

Nem volt malaca, azaz nem sikerült? Ha annyi mindent ajánlottak már, mégis megmaradt az a makacs mosogatódugulás?

Ha nem boldogul egyedül, vagy nem kíván vele bajlódni,
ingyenes tanácsért vagy helyszíni segítségnyújtásért
hívja állandó ügyeleti telefonszámunkat:

Mosogató dugulás elhárítása

Budapest minden kerületében vállalunk duguláselhárítást,
gyorsan, szakszerűen, megfizethető áron, garanciával, sokéves tapasztalattal, profi felszereléssel, ügyfeleink teljes megelégedésére.

 


Hogyan csináljuk mi?

Nem titkolunk semmit

 A gyorsaságunk oka a 80-90 százaléknyi előkészület, felkészülés, és amit Ön lát, az már csak 20-10 %. Ennek is a nagyobbik része a kötelező adminisztráció.

 Milyen az előkészületünk, a felkészülésünk?

A telefonügyeletesünk egy csomó konkrét kérdést feltesz a dugulásával kapcsolatban, ami alapján már tudja, hogy milyen felszereléssel kit küldjön Önhöz.

Az előkészítő háttérembereknek pedig 35-27-12 éves duguláselhárítási tapasztalatuk van. Minden újabb helyzettel mindannyian újabb dolgokat tanulunk.

Minden munkatársunk jól képzett, egyikük 12 éve van ebben a szakmában nálunk, csőszerelő végzettségű, a másik pedig már több, mint harminc esztendeje imádja ezt a munkát. Alaposan ismerjük már Budapestet, könnyen odatalálunk bárhová, a főváros csatornarendszerével pedig jól megbarátkoztunk.

Nagyon jó a csapatmunka a munkatársaink között, azonnal intézkedünk, ha bármilyen esemény van.


Házi praktikákról ide kattintva is kérhet tanácsot!

 

Itt is megtalál minket:
gyorsszolgalat.hu
dugulas.hu
Facebook.com/DugiZsuzsi/